Literatuur
- Wilmer, C.C.S., Buitens binnen Utrecht. Voormalige buitenplaatsen in de gemeente Utrecht. Vianen (Kwadraat), 1982. [108 blz. ISBN 90.6481.201.2]. Hierin "Welgelegen": blz. 13 ("Zo werden talrijke buitenplaatsen, boerderijen en andere bestaande vestigingen opgenomen in de oprukkende stad, onverschillig of zij plaats moesten maken voor woningbouw (Raadwijk, Het Park) of voor uitbreiding of vestiging van industrie (Rotsoord, Welgelegen aan de Wittevrouwensingel, Groenendaal aan de Laidse Rijn)." - dit is de relevante tekst volledig), 22-23 (beschrijving en afbeelding. Gebouwd midden 19e eeuw, in of vóór 1880 verbouwd. In 1894 verkocht aan J.S. Hooghiemstra. ""Hoewel het fabriekscomplex gedeeltelijk is gesloopt, bestaat Welgelegen nog steeds, zij het in zeer verwaarloosde staat en voorzien van een plat dak, als een vreemd overblijfsel uit vroeger tijden, toen dit sierlijke pand zijn naam eer aandeed en uitzicht had op de stad en de weilanden daaromheen, die toen nog direct op de singel aansloten.")
- "Behoud van 'Welgelegen' wordt bezien". In: Utrechts Nieuwsblad, 21-06-1986, blz. 13 (B&W besloten in maart het hele fabriekscomplex te laten slopen. De wethouders Anfriessen (stadsvernieuwing) en Van Hassel (ruimtelijke ordening) staan achter dat besluit, maar willen bezien of de villa wel behouden kan worden.)
- "Villa Welgelegen op Avery-complex gesloopt". In: Utrechts Nieuwsblad, 28-12-1988 (met foto puinberg, met fabriek Hooghiemstra op de achtergrond)